Saturday, February 28, 2015

WILLING TO..

hai assalamualaikum...
 haii.. hahaha padat kot habuk kat sini... 
bertahun2 x updated.. krikrikrik..
 sorry bukan bussy laaa... tapi kan.. malas sebenarnya.. cerita pun banyak jer.. 
hahaha sian kan fb kaki mengabaikan blog.. kuikuikuikui.. 
ok la..  tak nak intro panjang2 sangat la kan..
 ni share something from my opinion la.. 
based on the 
title la kan.. WILLING TO.. 
standard kot dalam hidup manusia ni mesti korang tak suka kena paksa kan..
 so fb nasihat kan is better kita based on willing ataupun melayu yer
 SUKARELA OR TANPA PAKSAAN...
bukan ape... ni fb nak cakap pasal diet nak kurus or nak hidup sihat..
 bagi fb la kan.. baik kita buat aktiviti yang kita rasa kita mampu buat bukan mampu buat sebab paksaan.. betul tak.. tapi ikut orang laa.. 
maybe de la kot orang yang suka buat aktiviti dengan paksaan.. so sabar yer..  hahaha
tak perlu paksa kalau korang tak upaya nak wat something yang korang rasa 
benda tu berkesan dengan cepat tapi badan sengsara..
 ingat Allah bagi pinjam je taw badan ni.. kalau dah pinjam tak kan tak payah jaga kan.. hahaha..
 tak semesti ya korang ade cara tu jer.. 
maybe de cara lain yang lebih elok atau pun serasi gan diri anda atau jiwa anda.. hahahaa ..
ok la setakat ni je laa fb nak shared and bagi pendapat..
 tepuk dada tanya selera.. jangan tanya nafsu pulak ehh.. hikhikhik
no too desprate its no good.. REMEMBER WILLING TO ok.. bye...

Monday, March 31, 2014


ASSALAMUALAIKUM...
Hai fb nak ajak korang bersuka ria jom.. heehehe
saje laa.. tadi godek2 blog fb pastu terjumpa entri macam ni.. ni masa zaman maen tag kawan2 then jawab-jawab soklan.. hahaha macam best je kan.. so fb nak bagi la korang jawab plak.. jom la jawab.. dah jawab kat blog korang mai la letak link... sapa yang jawapan dia menarik fb bagi hadiah.. untuk 3 orang.. jom la join.. last date sampai 15/4/2014... amacam da beran.. jawablah sekreative yang mungkin...

 

letak la banner ni... link kan blog fb...

nah soklan-soklan nyer.. pilih la nak set yang mana...
hamboii siap da set2 lagi kau jemah.. pilihlah yer...
nak buat dua-dua sekali pun boleh.. suka hati kau lah mak enon...
hahahahaha

SET 1
1.best takk kalau dlm hidup korang jadi yg nombor 2 ??
2.susah takk bagi korang nak berubah menjadi baik ??
3.habbit yang selalu korang buat ??
4.rase2x best takk layan belog ny ??
5.bila ade peluang utk menjadi kaya dlm masa 24jam . korang nak ??
6.korang suka kucing dgn hamster ??
7.korang layan kartun ??
8.bende paling korang tak suka ??
9.pengalaman pahit ??
10.subjek paling susah masa sekolah dulu ??
11.bila korang da nk kawen perkara yg paling penting korang nak dari pasangan ?? 

                                                              SET2


1-bagi pendapat awak terhadap diri saya.
2-nasihat untuk blog saya
3-minat korea x?? ulas sikit..
4-blog yang korang nak suggest kat saya?
5-artis malaysia yang korang kurenngg.. sebab..
6-benda makan yang korang  nak suruh saya rasa... sertakan gambar..
7-lagu yang paling menyentuh hati korang...
8-kalaw buka fb dapat pe?
9-tempat idaman?
10warna kegemaran.. why??
11-bila nak kawin???

selamat mencuba.... ^_^V

JANGAN BACA ENTRY INI!!!

segmen Mencari Bloglist by Eppy Ismail

ASSALAMUALAIIKUMM..
SEGMEN EPPY ISMAIL
Dah lama tak join segmen rasanya.
Kali ini FB nak join segmen Eppy.
 Segmen yang simple dan senang nak join.
Jom kita meriahkan segmen ini...
so fb nak taq my frenzzz jomla join...haireenn,qjey,yen,mun,and has...camon babe.. ^_^v