Tuesday, May 31, 2011

secret garden

ni pulak 1 lg cte....

secret garden... cta ni unexpected... hahahaha

kena tgk dr iawal taw..kalau x..xthu asalusul..'hihihi

agak kelakar... yang pasti sagt menghibur kn...

pelakon utama
Menceritakan tentang Kim Joo Won(Hyun Bin)

 seorang CEO yang arrogant dan memiliki sebuah 
Department Store.

 Karena sebuah kesalah pahaman, Joo Won

 berkenalan dengan Gil Ra Im(Ha Ji Won) seorang Stunt Woman

 dan akhirnya Joo Won menyukainya.

 Namun Ra Im terus menolaknya dan akhirnya Joo Won
 
pun memutuskan untuk melupakan Ra Im, apalagi Ra Im
 
terlihat begitu mengagumi sepupunya, Oska(Yoon Sang Hyun)

 yang seorang Hallyu Star. Semetara itu Joo Won 

juga sebelumnya mengadakan blind date

 dengan Yoon Seul(Kim Sa Rang) 

dan ternyata Yoon Seul ini adalah ex Oska. 

Lalu siapa itu Jong Soo(Philip Lee)?

 Jong Soo adalah Bosnya Ra Im di Action School 

dan diam-diam menyukai Ra Im. 

pada suatu hari Joo Won dan Ra Im tersesat 

di hutan dan mereka menemukan sebuah rumah di hutan itu. 

Pemilik rumah itu memberikan minuman kepada mereka berdua 

yang membuat mereka berdua tertukar jiwanya.

 Jadi jiwa Joo Won ada ditubuh Ra Im 

sementara jiwa Ra Im ada di tubuh Joo Won.


ha pe lg tggu.. tgk la...

hihihihihi

bubye...

cinderella sister...

hello2... k kite straight forward k...
cinderella sister... hehehhehe ni adelah drama korea ok...
mcm biasa la kte kn peminat tegar korea..
cuti sem aritu jadual kte penuh gan drama korea la kan..
so hri ni komen n bg pendapat la...
cte die best sanggt... mang dinafikan cte korea memang best...
hahahahaha 
klet go kte preview!!!!

Eui Joo (Moon Geun Young), 
usia belasan tahun, seorang putri dari wanita yang selalu hidup 
dengan pria pemabuk, abuser, atau miskin.
 Ibunya pindah dari satu pria ke pria lain dan 
Eui Joo tampak dingin dengan kenyataan ini,
 meskipun sebenarnya ia sangat muak.

Hyo Sun (Seo Woo), 
sebaliknya, adalah gadis yang cemerlang, bersinar, disayang semua orang,
 ayahnya pemilik pabrik makgulli atau anggur beras.
 Hyo Sun bertemu Kang Sook Ibu Eui Joo dan ia
 merasa Kang sook adalah figur ibu yang dirindukannya.
 Hyo sun mendorong Kang sook agar menikah dengan ayahnya.

Ki Hoon (Chun Jung Myung) 
adalah pegawai di perusahaan makgulli itu.
 Seorang penyayang, figur kakak untuk Hyo sun,
 yang sangat memujanya.
 Ki Hoon hanya sebentar mengenal Eui Joo,
 tapi ia mampu melihat siapa Eui Joo sebenarnya.



ni pelakon utama yer...
semua memang best.. watak dorang sagt jadi,,
kte minat giler dengan si moon geun young ni... 
ape2 watak pn semua jd gan die..memang berbakat besar r dia ni,,,
sekarang die jugadikenali sebangai " korean nation toungers sister"
kalau tengok muka die dalam variaty show memng sangt muda x mcm umur die..

ok sekarang komen kte pasal cte ni lak..
best.... 
Dia tidak punya tujuan atau emosi...Senyumnya terlihat sarkastik, 
Eun Jo adalah seorang gadis yang apatis dengan hidupnya. 
Ibunya, yang sudah menjadi single mom selama 18 thn,
 akhirnya menemukan pria yang tepat dan baik
 untuk dinikahi dan membawa Eun Jo
 masuk ke sebuah keluarga yang normal.

Rumah yang layak dan keluarga yang layak, tapi ..ada cinderella di dalamnya, 
Hyo Sun yang selalu dicintai dan bahkan mendapat cinta ibunya, 
wow..No! sejak kapan Cinderella dicintai oleh ibu tirinya?
 Eun Jo berusaha mengambil kembali apa yang seharusnya
 menjadi miliknya, yaitu ibunya. 
Tapi ia tidak tahu harus memulai darimana.

Sampai akhirnya ia menyadari bahwa ayah tirinya benar2 tulus menyayanginya,
 semua sudah terlambat, ayah tirinya meninggal
 dan ia harus mengurus perusahaan makgulli
 milik ayah tirinya yang hampir jatuh bangkrut.

Ki Hoon yang sangat dipercaya Dae Sung juga menyembunyikan suatu rahasia.
 Ki Hoon ternyata putra Boss Hong yang sangat ingin 
menguasai pabrik makgulli milik ayah tirinya.

kalau nk best lg.. tgk la sendiri... serius cte ni sangt mencabar minda kte..
tapi ending dia agak keliru siket...
sebab xpasti laki 2 matike x... so jawapan yer
ypn naseb tahu.. laki 2 x mati sebenaryer...
yeyeyeyeye....

so selamat menonton pada yg x tgk lg...
yg dh tgk bleh la bg pendapat masing2...
k bubye..

Monday, May 30, 2011

new sem!!!

assalamualaikum........
hai korunk!!!!! dh lama x update...
sajeee... malas.. hahahhaa
now i'm 20 years old!!! omg!!! yeke??? x caye la...
baru je lepas main pondok2 kn... xkn dh 20 thn..
oh!!!! tidak!!!
tp 2 la kenyataan yer... sobar je la...
k saye terima kenyataan ini... huhuhuhu
thanks kat parents sebab give me life...
syukur......
 ok now i'm in new sem... which is sem 5 in diploma..
kejap je masa pergi...
skunk kte dh start class 4 sem 5..
alhamdulillah result sem 4 lulus semua...
syukur la....
kepada kurang bernaseb baek 2 jgn sedih2 sanggt k...
cuba lg k.. dont give up ma...
sem 5 ni class xde problem sanggt la..
alah bgn pg2 besa lorh...
balik petang biasa lorh...
redha k...
hope kte lebih berusaha i sem ni.. juga pada kawan
sama2 la kte usaha k.. fithing!!!!!
yeeahh... ok la sampai sini je la....
nak soru lak... jom2...
bubye2!!!!