Saturday, February 25, 2012

pecah perut!!

assalamualaikumm...
haaii.. koranggg.... morning...
hehehe... fb tengah tak busy dah skunk....
yyyyeeyy... 
yela minggu depan minggu terakhir fb kna gi classs..
wah!!! alangkah indah dunia ini... hahaha
macam nak nari-nari gitu...
hahaha...

weekend ini paling best la kan....
hehehe..
korang yer weekend okey tak?
kalaw tak okey meh nak cadangan.. ehehehe
korang la tergok wayang!!!!!!
ADNAN SEMPIT 2..
perggghh terbaik taw!!!
jangan tak caya taw..
fb dah gi tengok pun...
memang thumb up la.... thumb tak nak down-down dah..
hahahaha!!!!
 jom kita review trailer yer...
nak lebih gi tengok la kann....



meh nak sinopsis sikit...

“Adnan Sempit” kini kembali dengan “Adnan Sempit 2”. Selepas meraih kejayaan yang  luar biasa melalui filem “Adnan Sempit”, Pihak Metrowealth (MIG) yakin dengan kemunculan sekuel “Adnan Sempit 2”. Masih mengekalkan barisan pelakon yang sama iaitu Shaheizy Sam, Intan Ladyana dan dibantu oleh Yana Samsudin, Angah Raja Lawak dan Along Raja Lawak dan pastinya filem Adnan Sempit 2 menjanjikan sesuatu yang lebih menarik.

Walaupun masih mengekalkan barisan para pelakon yang sama, tetapi untuk  filem “Adnan Sempit 2”, pengarahnya bukan lagi Ahmad Idham tetapi filem sekuel ini akan diarahkan oleh pengarah filem “Ngangkung” iaitu Ismail Bob Hasim. 

Filem bergenre aksi komedi ini sudah pun memulakan penggambaran pada awal bulan Mei 2011. Kuala Lumpur menjadi pilihan lokasi bagi filem “Adnan Sempit 2”.
Secara ringkasnya “Adnan sempit 2” merupakan kesinambungan filem “Adnan Sempit”. Ia mengisahkan tentang Adnan (Shaheizy Sam) cuba mengambil hati ayah dan ibu Nadia. Setelah bejaya memiliki hati Nadia, kini Adnan (Shaheizy Sam) masih belum berjaya memiliki hati ayah Nadia (Intan Ladyana) iaitu Datuk Isnin  (Datuk Ahmad Tamimi Siregar) kerana hubungan mereka masih tidak direstui. Adnan berhadapan dengan ujian lebih besar di mana Datuk Isnin meletakkan syarat kepada Adnan supaya Adnan fasih bertutur dalam Bahasa Inggeris  dan mengubah penampilan dirinya menjadi seorang korporat dalam masa 30 hari. Adnan yang mengalami masalah untuk mengubah penampilannya meminta bantuan rakannya Bobby (Along Raja Lawak) untuk menjadi perunding imej dan akhirnya bobby mengeluarkan idea-idea untuk membantu Adnan dalam mengubah  imej dan bertutur dalam Bahasa Inggeris.

adnan+0.jpg (320×240)


ADNAN+SEMPIT+2+4.jpg (450×300)

ADNAN+SEMPIT+2+2.jpg (450×300)

okey.... selamat bersuka ria....
fb caw dulu.. tatata..
annnyyeeeeoonnnggg!!!

p/s: nak ucap thanks kat kawan fb kerana belnja.. weee.. =)


Thursday, February 16, 2012

eh!! blog!!

assalamualaikummm...
ye memey dah lama x updated pun...
fb busy r... seriously busy!!! 
sekarang pun busy gak.. tapi wat selingan ni.. hahaha
esok da test also in weekend...uhuhu
ni baru habes wat assigment yang manyak2 tu...
pastu sambung quiz la.. test la.. kelas extra la....
hai la badan.. xcukup khudrat tau...
tapi kesabaran amat diperlukan disini okey...
fb masih bersabar....
so okey la... nak sambung study(study kerr..)
bbyyeee.. anyyeeeoonngg..